ДГ Синчец
Детска градина в град Бургас, кв. Банево

История

ДГ Синчец кв. Банево е създадена през 1972г. като първоначално са били две групи, но в последствие се преобразува в седмична детска градина с три нощуващи и две дневни групи. През 1980г. детското заведение е национален първенец за цяла България. Има уникален двор с различни действащи площадки - БДП, спортни – мини футбол, волейбол, баскетбол; Зеленчукова и цветна градина и оранжерии ; Зоологически кътове с истински животни. През 1984 г. детската градина е школа по трудово възпитание , 1988г. е школа по физическо възпитание. През периода 2004- 2008г.  в ДГ Синчец работят японски доброволци- детски учители от агенция „Джайка“ – агенция за доброволци в чужбина с цел обмяна на добри педагогически практики , обмен на култура, изкуство и традиции.

През изминалите години в детската градина са отгледани , възпитани и обучени много от децата на квартал Банево и град Бургас. И днес тя е привлекателно място за родители и деца.

През 2013г. квартал Банево се сдобива с красива, слънчева и модерна сграда на детска градина. Има красиви занимални и спални. Двора отново има модерни площадки. Този път е създадена овощна и билкова градина. Почти половин век в детското заведение работят всеотдайни и прекрасни професионалисти, които създават за децата един неповторим и оригинален свят, изпълнен с интересни занимания, игри и приключения. Тук и деца и родители се чувстват спокойни и удовлетворени.